Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Madárhegy

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Madárhegy régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Madárhegy szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Madárhegy - ajánlatunk

 1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Madárhegy területén

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Madárhegy

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát speciálisan erre a célra készített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a talajnedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen különösen fontos a kihorganyzó ék használata, mert a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is be tud áramlani, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Madárhegy

Légpórus vakolat Madárhegy

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszan védelmezi a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Gyakori gondok a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a sarkokban és az éleknél is profi módon felvihető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt folyamat végeztével a tartós megoldás megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Madárhegy

Ezt a megoldást kizárólag akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás árnyoldala, hogy ugyan belül vizesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elkerülhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének előirányzása során a lenti szempontokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan kivitelezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg megszokott meszelés is jó lesz. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Madárhegy övezetében

Mivel a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Madárhegy övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat idéz elő. Komoly kellemetlenségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyen esetben viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a kozmetikázás csak egy darabig tünteti el a valós kellemetlenségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási helyein élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos szigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz apró pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban sokkal több párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége? A pince földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása eredményeképpen! Ha profi és végleges megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Madárhegy vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 213
Heti: 92
Havi: 3 180
Össz.: 78 451

Látogatottság növelés
Oldal: Házak utólagos vízszigetelése Madárhegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »