Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Erzsébetváros

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Erzsébetváros régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag orvosolja pincék ázását. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Erzsébetváros szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Erzsébetváros - ezt kínáljuk

 1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb szerszámok és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát munka érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Erzsébetváros vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Erzsébetváros

1. Az első lépés a penészes fal megvágása. Ezt a munkát külön erre a célra gyártott, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül sokat számít a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is behatol, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Erzsébetváros

Légpórus vakolat Erzsébetváros

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú ideig védi meg a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Sokszor előforduló gondok a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, így a kis zugokban és a széleken is tökéletesen megvalósítható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a korábban leírt folyamat befejezését követően a hosszú távú megoldás érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Erzsébetváros

Ezt a megközelítést kizárólag abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás hátránya, hogy bár belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon megszüntethetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának előirányzása során a következő aspektusokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan elvégezhető módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon leáll a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg sima meszelés is megteszi. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Erzsébetváros környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Erzsébetváros vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat eredményez. Jókora nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak időszakosan rejti el a valós hiányosságokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben sokkal nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos javulás észlelhető. A lakónak kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás miatt! Amennyiben profi és időtálló megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Erzsébetváros régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 166
Heti: 694
Havi: 2 504
Össz.: 77 775

Látogatottság növelés
Oldal: Vályogház szigetelés Erzsébetváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »