Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Sashalom

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Sashalom régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg garázsok ázását. Vállalatunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Sashalom betoninjektálással

Vízszigetelés Sashalom - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb szerszámok és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát szolgáltatás megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Sashalom régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Sashalom

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ehhez készített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a hibátlan falszigetelés végett, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül lényeges a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is benyomul, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Sashalom

Légpórus vakolat Sashalom

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez sokáig védi meg a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a hiányos vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben képződött hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a sarkokban és a széleken is optimálisan kivitelezhető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk az előbbi műveletek befejezését követően a hosszú távú megoldás megvalósításához. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Sashalom

Ezt a megoldást csak abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátránya, hogy jóllehet belül beázás nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának eldöntésekor a következő aspektusokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig elmúlik a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokásos meszelés is megteszi. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Sashalom környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Sashalom régiójában A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel hézagokat, problémákat vált ki. Komoly problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan rejti el a meglévő problémákat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz pici pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban alapvetően több párát eredményez. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak szilárdsága? A pince földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása következtében! Amennyiben professzionális és hosszú távon tartós megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Sashalom környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 144
Tegnapi: 158
Heti: 1 209
Havi: 3 019
Össz.: 78 290

Látogatottság növelés
Oldal: Panel belső falszigetelés Sashalom
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »