Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Bélatelep

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Bélatelep övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Bélatelep betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Bélatelep - cégünk ismérvei

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. A piacon létező legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott megoldást választja.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Bélatelep területén

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Bélatelep

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést külön erre a célra épített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kiváló vízszigetelés érdekében, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen hangsúlyos a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Bélatelep

Légpórus vakolat Bélatelep

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mert ez sokáig védi meg a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Sokszor előforduló kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a nem teljes vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ilyen módon a kis zugokban és a széleken is maradéktalanul felvihető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a korábban leírt műveletek lezárása után a hosszú távú végeredmény eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Bélatelep

Ezt a munkamódszert kizárólag akkor tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás negatívuma, hogy bár belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának előirányzása során a következő faktorokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg szokványos meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Bélatelep környékén

Mivel a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Bélatelep környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel repedéseket, problémákat idéz elő. Tetemes kellemetlenségeket okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ekkor azonban már csak elnapoljuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan tünteti el a tényleges problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot érdemes beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz pici pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát okoz. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható javulás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén csökken-e valamennyivel a falak teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a falvágás következtében! Ha profi és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Bélatelep régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 116
Tegnapi: 166
Heti: 701
Havi: 2 511
Össz.: 77 782

Látogatottság növelés
Oldal: Régi ház vízszigetelése Bélatelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »