Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Tabán

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Tabán régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan orvosolja házak nedvesedését. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Tabán betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Tabán - ezt kínáljuk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a gyors és megfizethető munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Tabán területén

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Tabán

1. Az első munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten ennek érdekében tervezett, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően sarkalatos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is be tud áramlani, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Tabán

Légpórus vakolat Tabán

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez időtálló módon védi meg a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, le kell szedni a hiányos vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult hézagokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a sarkokban és a szegélyek mentén is tökéletesen kiépíthető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a fent ismertetett folyamat lezárása után a hosszú távú megoldás végett. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Tabán

Ezt a megoldást kizárólag akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés árnyoldala, hogy bár belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának kiválasztásakor az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg hétköznapi meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Tabán vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Tabán környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok többnyire egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel réseket, problémákat okoz. Meghatározó problémákat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra rejti el a valódi problémákat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz érintkezési helyein élvédőt ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Társasházak utólagos szigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség pici pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak szilárdsága? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása következtében! Amennyiben profi és végleges megoldást keres a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Tabán területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 95
Tegnapi: 166
Heti: 680
Havi: 2 490
Össz.: 77 761

Látogatottság növelés
Oldal: Vízszigetelés utólag Tabán
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »