Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Csillebérc

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Csillebérc övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan szünteti meg garázsok ázását. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Csillebérc betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Csillebérc - cégünk ismérvei

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a gyors és pénztárcabarát munka végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Csillebérc övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Szigetelés falvágással Csillebérc

1. Az első műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten erre a célra gyártott, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a tökéletes zárás végett, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rendkívül sokat számít a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is benyomul, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Csillebérc

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszú ideig megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Gyakori problémák a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a hiányos vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ilyen módon a sarkokban és a szegélyek mentén is professzionálisan felvihető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk az előbbi lépések végeztével a tartós végeredmény eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Csillebérc

Ezt a munkamódszert csupán abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer hátulütője, hogy ugyan belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módjának meghatározásánál a következő szempontokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar végrehajtható módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg szokványos meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Csillebérc területén

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Csillebérc környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat okoz. Számottevő kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy átmeneti időszakra tünteti el a valós gondokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően több párát okoz. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már látványos javulás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása eredményeképpen! Ha szakszerű és időtálló megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Csillebérc régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 111
Tegnapi: 166
Heti: 696
Havi: 2 506
Össz.: 77 777

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés injektálással Csillebérc
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »