Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Krisztinaváros

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Krisztinaváros övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan orvosolja pincék ázását. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

szigetelő injektálás Krisztinaváros

Vízszigetelés Krisztinaváros - ajánlatunk

 1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a villámgyors és olcsó szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Országosan dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Krisztinaváros vonzáskörzetében

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Krisztinaváros

1. Az első lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet külön erre a célra gyártott, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a talajnedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kiváló vízszigetelés végett, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett sokat számít a kihorganyzó ék alkalmazása, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is behatol, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Krisztinaváros

Légpórus vakolat Krisztinaváros

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Gyakori komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ilyen módon a sarkokban és az éleknél is profi módon megoldható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a korábban leírt folyamat lezárása után a tartós cél érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Krisztinaváros

Ezt a megközelítést csakis akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátránya, hogy jóllehet belül beázás nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének meghatározásánál az alábbi faktorokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan kivitelezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg közönséges meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Krisztinaváros környékén

Mivel a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Krisztinaváros területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok többnyire egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat okoz. Számottevő kellemetlenségeket jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan fedi el a meglévő hiányosságokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakóház és a terasz kapcsolódási pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát idéz elő. Időigényes a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már észrevehető előrelépés tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége? A pince földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása miatt! Ha profi és végleges megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Krisztinaváros régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 141
Tegnapi: 166
Heti: 726
Havi: 2 536
Össz.: 77 807

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés Krisztinaváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »