Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Táborhegy

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Táborhegy vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag orvosolja házak nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Táborhegy betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Táborhegy - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Táborhegy területén

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Táborhegy

1. Az 1. lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a műveletet külön ehhez tervezett, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal hézagjaiba is behatol, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Táborhegy

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú távon megóvja a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező réseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ezzel a sarkokban és a szegélyek mentén is professzionálisan kialakítható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk az előbbi lépések lezárása után a hosszú távú megoldás érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Táborhegy

Ezt a megközelítést csupán akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés negatívuma, hogy ugyan belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának meghatározásánál a lenti mutatókat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar kivitelezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig félbeszakad a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg szokványos meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Táborhegy régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Táborhegy vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat okoz. Meghatározó kellemetlenségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a problémát, mert a kozmetikázás csak ideig-óráig tünteti el a meglévő hiányosságokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Pince szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban sokkal nagyobb párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható javulás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület teherbírása? A pince földrengés-erőssége nem csökken a falvágás eredményeképpen! Amennyiben szakszerű és sokáig tartó megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Táborhegy övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 138
Tegnapi: 158
Heti: 1 203
Havi: 3 013
Össz.: 78 284

Látogatottság növelés
Oldal: Nedves falak belső szigetelése Táborhegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »