Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Istenhegy

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Istenhegy területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag hárítja el házak ázását. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Istenhegy betoninjektálással

Vízszigetelés Istenhegy - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és pénztárcabarát szolgáltatás megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Istenhegy területén

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor hívhat minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Falvágással történő szigetelés Istenhegy

1. Az 1. lépés a penészes fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten erre a célra készített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul hangsúlyos a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Istenhegy

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez időtálló módon megóvja a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is hibátlanulkifogástalanul létrehozható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a fent ismertetett műveletek lezárása után a tartós cél érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Istenhegy

Ezt a megközelítést csakis abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás hátránya, hogy bár belül beázás nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel megszüntethetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének kiválasztásakor a lenti faktorokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg sima meszelés is megfelelő. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Istenhegy övezetében

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Istenhegy területén A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel repedéseket, problémákat vált ki. Számottevő problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig tünteti el a tényleges problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési helyein élvédőt ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz pici pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban sokkal több párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már látványos változás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak stabilitása? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása miatt! Ha professzionális és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Istenhegy környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 164
Tegnapi: 158
Heti: 1 229
Havi: 3 039
Össz.: 78 310

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés technológia Istenhegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »