Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Rákoskert

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Rákoskert övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja pincék nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Rákoskert szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Rákoskert - amit ajánlunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a villámgyors és olcsó szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Rákoskert régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Rákoskert

1. Az első munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a lépést speciálisan ennek érdekében tervezett, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kiváló vízszigetelés érdekében, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően sokat számít a kihorganyzó ék elhelyezése, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal hézagjaiba is bekerül, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Rákoskert

Légpórus vakolat Rákoskert

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, és a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez időtálló módon védi meg a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Rendszeres bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező nyílásokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ezzel a szegletekben és az éleknél is professzionálisan felvihető a jól záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk az előbbi folyamat befejezését követően a tartós megoldás megvalósításához. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Rákoskert

Ezt a megközelítést csakis abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer negatívuma, hogy jóllehet belül beázás nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának meghatározásánál az alábbi mutatókat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg hétköznapi meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Rákoskert területén

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Rákoskert régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat eredményez. Számottevő problémákat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ilyenkor azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan tünteti el a tényleges hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok alakulnak ki. Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot érdemes beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kicsiny pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban alapvetően több párát okoz. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már észrevehető előrelépés érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén csökken-e valamennyivel a falak teherbírása? A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása következtében! Amennyiben szakszerű és sokáig tartó megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Rákoskert övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 167
Tegnapi: 158
Heti: 1 232
Havi: 3 042
Össz.: 78 313

Látogatottság növelés
Oldal: Negatív oldali vízszigetelés Rákoskert
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »