Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés XVIII. kerület

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése XVIII. kerület területén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan orvosolja házak ázását. Cégünk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés XVIII. kerület betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés XVIII. kerület - cégünk jellemzői

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és technológiák a villámgyors és költséghatékony munka érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával XVIII. kerület övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással XVIII. kerület

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a munkát külön ehhez tervezett, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés végett, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen fontos a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés XVIII. kerület

Légpórus vakolat XVIII. kerület

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú ideig megóvja a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező üregeket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, így a kis zugokban és a szegélyek mentén is professzionálisan létrehozható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk az előbbi folyamat lezárása után a tartós cél végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - XVIII. kerület

Ezt a megoldást csupán abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet megközelíteni a pince falát. A megközelítés hátulütője, hogy jóllehet belül nedvesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés technikájának meghatározásánál a következő műszaki paramétereket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan elvégezhető eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg hagyományos meszelés is jó lesz. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése XVIII. kerület régiójában

Mivel a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése XVIII. kerület területén A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat okoz. Meghatározó problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy átmeneti időszakra rejti el a valódi kellemetlenségeket. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot érdemes beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kicsiny pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban alapvetően több párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés tapasztalható. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület stabilitása? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Ha szakszerű és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére XVIII. kerület környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 150
Tegnapi: 158
Heti: 1 215
Havi: 3 025
Össz.: 78 296

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés XVIII. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »