Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Kőbánya

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Kőbánya területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan hárítja el házak ázását. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Kőbánya betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Kőbánya - cégünk ismérvei

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és technológiák a villámgyors és megfizethető szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Kőbánya övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Kőbánya

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ennek érdekében tervezett, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és továbbítják a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kiváló vízszigetelés érdekében, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen különösen hangsúlyos a kihorganyzó ék alkalmazása, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is bekerül, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Kőbánya

Légpórus vakolat Kőbánya

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszú távon megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ezzel a szegletekben és a széleken is professzionálisan kivitelezhető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk az előbbi folyamat végeztével a tartós végeredmény végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Kőbánya

Ezt a megközelítést csupán abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer negatívuma, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának kiválasztásakor az alábbi aspektusokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar elvégezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig elmúlik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg közönséges meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Kőbánya környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Kőbánya régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat vált ki. Jelentős bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyen esetben viszont már csak elodázzuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak egy átmeneti időszakra fedi el a valós problémákat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz kapcsolódási pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. légpórus vakolat

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos vízszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát okoz. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos változás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak teherbíróképessége? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás eredményeképpen! Ha profi és sokáig tartó megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Kőbánya területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 213
Heti: 87
Havi: 3 175
Össz.: 78 446

Látogatottság növelés
Oldal: Penész ellen Kőbánya
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »