Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Kútvölgy

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Kútvölgy övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el pincék ázását. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Kútvölgy szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Kútvölgy - ajánlatunk

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legmodernebb szerszámok és technológiák a villámgyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Kútvölgy régiójában

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Falvágással történő szigetelés Kútvölgy

1. Az első lépés a penészes fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten erre a célra készített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a tökéletes zárás érdekében, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően sokat számít a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal hézagjaiba is be tud áramlani, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Kútvölgy

Légpórus vakolat Kútvölgy

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez időtálló módon védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, le kell szedni a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult réseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ezzel a kis zugokban és az éleknél is 100%-osan kialakítható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk az előbbi folyamat befejezését követően a hosszú távú cél érdekében. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Kútvölgy

Ezt a megoldást csakis abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés árnyoldala, hogy bár belül vizesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elkerülhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének kiválasztásakor a következő faktorokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg hétköznapi meszelés is megteszi. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Kútvölgy területén

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Kútvölgy régiójában A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat idéz elő. Jelentős bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy darabig tünteti el a tényleges gondokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz érintkezési pontjain élvédőt ajánlott beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz pici pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban lényegesen nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már észrevehető javulás tapasztalható. A lakónak kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Ha szakszerű és strapabíró megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Kútvölgy övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 82
Tegnapi: 213
Heti: 82
Havi: 3 170
Össz.: 78 441

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés falátvágással Kútvölgy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »