Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Adyliget

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Adyliget területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg házak nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Adyliget betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Adyliget - ezt kínáljuk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és technológiák a gyors és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Adyliget vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A munka végeztével bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Adyliget

1. Az első munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet külön ennek érdekében tervezett, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul sokat számít a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Adyliget

Légpórus vakolat Adyliget

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, mivel ez hosszú távon megóvja a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben képződött réseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ezzel a kis zugokban és a széleken is professzionálisan megvalósítható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek lezárása után a tartós megoldás eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Adyliget

Ezt a megoldást csupán akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. A megközelítés hátránya, hogy ugyan belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal feltartóztathatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának meghatározásánál az alábbi mutatókat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, perspektivikusan véget ér a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg hétköznapi meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Adyliget régiójában

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Adyliget régiójában A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat okoz. Nem elhanyagolható gondokat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ekkor viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert az optikai tuning csak időszakosan tünteti el a valódi kellemetlenségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban alapvetően több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már észrevehető javulás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia esetén csökken-e valamennyivel a falak stabilitása? A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása következtében! Amennyiben profi és strapabíró megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Adyliget övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 118
Tegnapi: 166
Heti: 703
Havi: 2 513
Össz.: 77 784

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés Adyliget
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »