Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Árpádföld

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Árpádföld vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólag orvosolja házak nedvesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Árpádföld szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Árpádföld - cégünk ismérvei

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és olcsó szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Árpádföld vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Szigetelés falvágással Árpádföld

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet speciálisan erre a célra készített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a résmentes lezárás végett, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett jelentőségteljes a kihorganyzó ék elhelyezése, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is benyomul, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Árpádföld

Légpórus vakolat Árpádföld

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszan védelmezi a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem teljes vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ezzel a sarkokban és a széleken is hibátlanulkifogástalanul kiépíthető a jól záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk az előbbi folyamat befejezését követően a tartós megoldás eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Árpádföld

Ezt a megoldást kizárólag akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás hátulütője, hogy ugyan belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módjának meghatározásánál a lenti faktorokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar kivitelezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg sima meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Árpádföld övezetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Árpádföld régiójában A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat idéz elő. Jelentős gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a problémát, mert a kozmetikázás csak időszakosan rejti el a valódi problémákat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kis méretű pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban lényegesen több párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már észrevehető változás észlelhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület stabilitása? A pince földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása következtében! Ha profi és hosszú távon tartós megoldást keres a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Árpádföld környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 213
Heti: 93
Havi: 3 181
Össz.: 78 452

Látogatottság növelés
Oldal: Vízszigetelés injektálás Árpádföld
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »