Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Újlak

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Újlak környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg házak nedvesedését. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Újlak szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Újlak - cégünk ismérvei

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és technológiák a gyors és költséghatékony szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Újlak környékén

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Újlak

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan evégett tervezett, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul fontos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is bekerül, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Újlak

Légpórus vakolat Újlak

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a hiányos vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult üregeket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a kis zugokban és a szegélyek mentén is profi módon felvihető a jól záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk az előbbi lépések befejezését követően a tartós cél érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Újlak

Ezt a munkamódszert csupán akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás hátulütője, hogy bár belül beázás nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel meggátolhatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés metódusának kiválasztásakor a következő tényezőket kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan véget ér a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg megszokott meszelés is elfogadható. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Újlak vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Újlak régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat eredményez. Nem elhanyagolható nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyenkor azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak egy átmeneti időszakra rejti el a valós bajokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok jelentkeznek. Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási helyein élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kis méretű pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos változás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Amennyiben szakszerű és sokáig tartó megoldást keres a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Újlak vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 175
Tegnapi: 158
Heti: 1 240
Havi: 3 050
Össz.: 78 321

Látogatottság növelés
Oldal: Betonvágás Újlak
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »