Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Csúcshegy

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Csúcshegy környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag orvosolja házak nedvesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Csúcshegy szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Csúcshegy - ezt kínáljuk

 1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a villámgyors és pénztárcabarát szolgáltatás végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt rendszert választja.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Csúcshegy vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Csúcshegy

1. Az első lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan ennek érdekében tervezett, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kifogástalan szigetelés végett, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen különösen hangsúlyos a kihorganyzó ék elhelyezése, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Csúcshegy

Légpórus vakolat Csúcshegy

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszan védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával. Visszatérő kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ilyen módon a sarkokban és a szegélyek mentén is optimálisan kivitelezhető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk az előbbi lépések lezárása után a tartós cél megvalósításához. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Csúcshegy

Ezt a munkamódszert csakis abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés negatívuma, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának meghatározásánál a következő viszonyszámokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan elvégezhető módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg megszokott meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Csúcshegy övezetében

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Csúcshegy régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat idéz elő. Tetemes kellemetlenségeket jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig tünteti el a valódi bajokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jelentkeznek. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Pince szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz apró pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát okoz. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos előrelépés észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Amennyiben szakszerű és strapabíró megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Csúcshegy területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 180
Tegnapi: 158
Heti: 1 245
Havi: 3 055
Össz.: 78 326

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal felújítás Csúcshegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »