Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Szemlőhegy

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Szemlőhegy környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg pincék vizesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Szemlőhegy betoninjektálással

Vízszigetelés Szemlőhegy - cégünk jellemzői

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és technológiák a gyors és megfizethető munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Szemlőhegy területén

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Szemlőhegy

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a munkát külön ehhez épített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a résmentes lezárás érdekében, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett lényeges a kihorganyzó ék használata, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal hézagjaiba is benyomul, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Szemlőhegy

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez sokáig védi meg a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben képződött réseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a szegletekben és az éleknél is tökéletesen felvihető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk a fent ismertetett lépések lezárása után a hosszú távú cél eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Szemlőhegy

Ezt a megoldást csakis akkor ajánljuk, ha kívülről valamiért meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer hátránya, hogy ugyan belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés metódusának eldöntésekor az alábbi faktorokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg szokványos meszelés is megteszi. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Szemlőhegy övezetében

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Szemlőhegy régiójában A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat idéz elő. Jelentős problémákat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyenkor azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak egy átmeneti időszakra fedi el a tényleges nehézségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok képződnek a felületen. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési pontjain élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Társasházak utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát eredményez. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható változás tapasztalható. A lakónak kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Amennyiben profi és időtálló megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Szemlőhegy környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 88
Tegnapi: 213
Heti: 88
Havi: 3 176
Össz.: 78 447

Látogatottság növelés
Oldal: Talajnedvesség elleni szigetelés Szemlőhegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »