Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Szemeretelep

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Szemeretelep környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag szünteti meg házak nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Szemeretelep betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Szemeretelep - cégünk ismérvei

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a gyors és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Szemeretelep régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Szemeretelep

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát külön ennek érdekében tervezett, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és továbbítják a talajnedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kifogástalan szigetelés végett, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul fontos a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Szemeretelep

Légpórus vakolat Szemeretelep

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú ideig védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Sokszor előforduló kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ezzel a szegletekben és az éleknél is 100%-osan megvalósítható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk az előbbi műveletek lezárása után a hosszú távú végeredmény eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Szemeretelep

Ezt a megoldást csak abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer hátulütője, hogy bár belül nedvesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának meghatározásánál az alábbi mutatókat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb helyeken esetleg sima meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Szemeretelep régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Szemeretelep övezetében A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat idéz elő. Jókora gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a problémát, mert a kozmetikázás csak időszakosan fedi el a valódi gondokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jelentkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz érintkezési pontjain élvédőt ajánlott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát idéz elő. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak teherbíróképessége? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha profi és sokáig tartó megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Szemeretelep környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 119
Tegnapi: 213
Heti: 119
Havi: 3 207
Össz.: 78 478

Látogatottság növelés
Oldal: Pince utólagos vízszigetelése Szemeretelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »