Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Kispest

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Kispest vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja házak nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Kispest szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Kispest - cégünk ismérvei

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal precíziós munka.
 3. Az elérhető legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és kedvező áron elérhető munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Kispest területén

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Szigetelés falvágással Kispest

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten erre a célra épített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Kispest

Légpórus vakolat Kispest

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú távon megóvja a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Sokszor előforduló nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó hézagokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, így a szegletekben és a széleken is professzionálisan megvalósítható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a korábban leírt lépések végeztével a hosszú távú végeredmény érdekében. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Kispest

Ezt a megoldást csak akkor tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer negatívuma, hogy bár belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal megszüntethetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának kiválasztásakor az alábbi faktorokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb helyeken esetleg szokványos meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Kispest vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Kispest vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat eredményez. Számottevő nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ekkor viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak egy darabig rejti el a valódi kellemetlenségeket. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jelentkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. Az épület és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség pici pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát idéz elő. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható javulás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem csökken a falvágás következtében! Ha professzionális és sokáig tartó megoldást keres a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Kispest vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 108
Tegnapi: 213
Heti: 108
Havi: 3 196
Össz.: 78 467

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal kezelése Kispest
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »