Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Jánoshegy

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Jánoshegy környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja házak vizesedését. Cégünk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

szigetelő injektálás Jánoshegy

Nedvesség elleni szigetelés Jánoshegy - cégünk jellemzői

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és technológiák a villámgyors és olcsó munka megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Jánoshegy környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A munka végeztével később is elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Jánoshegy

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten ennek érdekében épített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és közvetítik a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a hibátlan falszigetelés végett, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül hangsúlyos a kihorganyzó ék alkalmazása, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is behatol, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Jánoshegy

Légpórus vakolat Jánoshegy

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben ki kell bontani a hiányos vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a kis zugokban és a szegélyek mentén is 100%-osan felvihető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a korábban leírt folyamat befejezését követően a tartós végeredmény megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Jánoshegy

Ezt a megoldást csupán akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás hátulütője, hogy bár belül beázás nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módszerének eldöntésekor az alábbi szempontokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg sima meszelés is jó lesz. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Jánoshegy környékén

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Jánoshegy területén A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel töréseket, problémákat idéz elő. Számottevő nehézségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan rejti el a tényleges problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt javallott beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. légpórus vakolat

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz apró pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben sokkal nagyobb párát okoz. Időigényes a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak stabilitása? Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása következtében! Ha szakszerű és időtálló megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Jánoshegy vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 103
Tegnapi: 166
Heti: 688
Havi: 2 498
Össz.: 77 769

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos szigetelés talajvíz ellen Jánoshegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »