Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Csepel

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Csepel környékén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan szünteti meg pincék nedvesedését. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Csepel betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Csepel - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető munka érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Országosan dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Csepel környékén

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Csepel

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a munkát speciálisan ehhez tervezett, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a résmentes lezárás érdekében, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett lényeges a kihorganyzó ék alkalmazása, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Csepel

Légpórus vakolat Csepel

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez időtálló módon védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő hézagokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, így a szegletekben és a széleken is 100%-osan megoldható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk az előbbi folyamat befejezését követően a hosszú távú cél végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Csepel

Ezt a munkamódszert kizárólag akkor ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás árnyoldala, hogy jóllehet belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve kiküszöbölhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módjának előirányzása során a következő tényezőket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan kivitelezhető eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig véget ér a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg szokványos meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Csepel környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Csepel környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel töréseket, problémákat eredményez. Komoly problémákat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ekkor viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy darabig tünteti el a meglévő bajokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot érdemes beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Tapasztott fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség apró pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos előrelépés tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? A pince földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása következtében! Ha szakszerű és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Csepel övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 134
Tegnapi: 213
Heti: 134
Havi: 3 222
Össz.: 78 493

Látogatottság növelés
Oldal: Terasz vízszigetelése Csepel
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »