Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Madárdomb

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Madárdomb régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el garázsok vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Madárdomb betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Madárdomb - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb berendezések és technológiák a villámgyors és megfizethető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Madárdomb régiójában

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A munka végeztével később is konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Madárdomb

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten evégett készített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rettentően jelentőségteljes a kihorganyzó ék alkalmazása, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is be tud áramlani, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Madárdomb

Légpórus vakolat Madárdomb

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszan megóvja a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén le kell szedni a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő réseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a sarkokban és a széleken is optimálisan kivitelezhető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a korábban leírt műveletek befejezését követően a hosszú távú végeredmény megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Madárdomb

Ezt a munkamódszert kizárólag akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer árnyoldala, hogy jóllehet belül nedvesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elháríthatjuk a pince padlójának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módszerének kiválasztásakor az alábbi mutatókat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan végrehajtható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg szokványos meszelés is jó lesz. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Madárdomb régiójában

Mivel a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Madárdomb területén A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat vált ki. Tetemes nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ekkor azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak időszakosan fedi el a valós hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jelentkeznek. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási helyein élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kis méretű pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban alapvetően több párát eredményez. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható előrelépés tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás miatt! Amennyiben profi és végleges megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Madárdomb régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 122
Tegnapi: 213
Heti: 122
Havi: 3 210
Össz.: 78 481

Látogatottság növelés
Oldal: Injektálható vízszigetelés Madárdomb
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »