Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Pesterzsébet

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Pesterzsébet környékén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg garázsok vizesedését. Cégünk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

szigetelő injektálás Pesterzsébet

Nedvesség elleni szigetelés Pesterzsébet - cégünk jellemzői

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Pesterzsébet területén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Pesterzsébet

1. Az első lépés a penészes fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan ehhez gyártott, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a tökéletes zárás céljából, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen különösen lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Pesterzsébet

Légpórus vakolat Pesterzsébet

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, így a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszan megóvja a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben ki kell bontani a nem teljes vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben képződött üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, így a sarkokban és a széleken is 100%-osan kiépíthető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt műveletek lezárása után a tartós végeredmény megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Pesterzsébet

Ezt a megközelítést csakis abban az esetben javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás hátránya, hogy bár belül beázás nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés eljárásának előirányzása során a következő aspektusokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg hétköznapi meszelés is megfelelő. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Pesterzsébet vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Pesterzsébet környékén A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Jelentős nehézségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig fedi el a valódi problémákat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz kapcsolódási pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség kicsiny pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban alapvetően nagyobb párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos előrelépés tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület stabilitása? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal megvágása miatt! Ha profi és sokáig tartó megoldást keres a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Pesterzsébet vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 213
Heti: 56
Havi: 3 144
Össz.: 78 415

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal vakolása Pesterzsébet
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »