Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Kúttó

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Kúttó vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag szünteti meg házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Kúttó betoninjektálással

Vízszigetelés Kúttó - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Kúttó környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is hívhat minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Kúttó

1. Az 1. lépés a penészes fal átvágása. Ezt a munkát speciálisan ehhez tervezett, különleges falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és továbbítják a talajnedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul fontos a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Kúttó

Légpórus vakolat Kúttó

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszú ideig védelmezi a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres gondok a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a hiányos vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is professzionálisan kivitelezhető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek végeztével a tartós megoldás megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Kúttó

Ezt a megoldást csakis akkor ajánljuk, ha kívülről valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátránya, hogy ugyan belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módjának eldöntésekor az alábbi aspektusokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg sima meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Kúttó környékén

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Kúttó régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat vált ki. Meghatározó nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ilyenkor azonban már csak elodázzuk a bajt, mert az optikai tuning csak egy darabig rejti el a meglévő nehézségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt javallott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos szigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kis méretű pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható előrelépés érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel a falak teherbírása? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha professzionális és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Kúttó vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 160
Tegnapi: 158
Heti: 1 225
Havi: 3 035
Össz.: 78 306

Látogatottság növelés
Oldal: Pinceszigetelés utólag Kúttó
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »