Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Óhegy

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Óhegy vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag hárítja el garázsok nedvesedését. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Óhegy szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Óhegy - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Óhegy övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A munka végeztével később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Óhegy

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést külön ehhez tervezett, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is behatol, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Óhegy

Légpórus vakolat Óhegy

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mivel ez sokáig védi meg a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ezzel a kis zugokban és az éleknél is maradéktalanul kiépíthető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk az előbbi folyamat lezárása után a tartós végeredmény végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Óhegy

Ezt a munkamódszert kizárólag akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás árnyoldala, hogy ugyan belül vizesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal kiküszöbölhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának előirányzása során az alábbi aspektusokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan leáll a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg szokásos meszelés is megfelelő. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Óhegy régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Óhegy területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat eredményez. Meghatározó problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak egy átmeneti időszakra rejti el a valós bajokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kis méretű pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát eredményez. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos változás érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása következtében! Ha profi és végleges megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Óhegy területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 95
Tegnapi: 213
Heti: 95
Havi: 3 183
Össz.: 78 454

Látogatottság növelés
Oldal: Fal penészesedés megszüntetése Óhegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »