Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Hűvösvölgy

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Hűvösvölgy régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el pincék nedvesedését. Cégünk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

szigetelő injektálás Hűvösvölgy

Vízszigetelés Hűvösvölgy - cégünk jellemzői

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a gyors és megfizethető munka megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Hűvösvölgy környékén

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Hűvösvölgy

1. Az első műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten ehhez gyártott, különleges falvágó géppel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a résmentes lezárás érdekében, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul fontos a kihorganyzó ék elhelyezése, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Hűvösvölgy

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolatra váltani, mivel ez hosszan védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Sokszor előforduló kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben képződött üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is 100%-osan létrehozható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk az előbbi műveletek befejezését követően a hosszú távú végeredmény megvalósításához. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Hűvösvölgy

Ezt a megközelítést csakis akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer hátulütője, hogy bár belül beázás nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés technikájának eldöntésekor az alábbi tényezőket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg sima meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Hűvösvölgy környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Hűvösvölgy övezetében A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat eredményez. Jelentős nehézségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a bajt, mert az optikai tuning csak ideig-óráig fedi el a valós bajokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási helyein élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz apró pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban lényegesen nagyobb párát eredményez. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már észrevehető előrelépés érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület stabilitása? Az épület földrengés-állósága nem csökken a falvágás miatt! Amennyiben szakszerű és strapabíró megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Hűvösvölgy régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 187
Tegnapi: 158
Heti: 1 252
Havi: 3 062
Össz.: 78 333

Látogatottság növelés
Oldal: Lakópark vízszigetelése Hűvösvölgy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »