Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés XII. kerület

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag XII. kerület környékén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés XII. kerület szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés XII. kerület - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legmodernebb berendezések és technológiák a gyors és kedvező áron elérhető munka végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával XII. kerület régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor hívhat minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással XII. kerület

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a műveletet speciálisan ennek érdekében gyártott, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a hibátlan falszigetelés végett, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően jelentőségteljes a kihorganyzó ék elhelyezése, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is bekerül, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés XII. kerület

Légpórus vakolat XII. kerület

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mert ez sokáig megóvja a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a nem teljes vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a kis zugokban és a szegélyek mentén is 100%-osan létrehozható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a korábban leírt folyamat végeztével a hosszú távú cél érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - XII. kerület

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer negatívuma, hogy bár belül nedvesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon meggátolhatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának kiválasztásakor az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan megszűnik a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg hétköznapi meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése XII. kerület környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése XII. kerület területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel hézagokat, problémákat idéz elő. Nem elhanyagolható problémákat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig tünteti el a tényleges nehézségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kicsiny pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát eredményez. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható változás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak teherbírása? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása következtében! Amennyiben professzionális és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére XII. kerület régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 184
Tegnapi: 158
Heti: 1 249
Havi: 3 059
Össz.: 78 330

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés XII. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »