Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Almáskert

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Almáskert övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan szünteti meg garázsok vizesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

szigetelő injektálás Almáskert

Nedvesség elleni szigetelés Almáskert - ajánlatunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Almáskert területén

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Szigetelés falvágással Almáskert

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a munkát külön erre a célra készített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a tökéletes zárás érdekében, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően fontos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal hézagjaiba is be tud áramlani, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Almáskert

Légpórus vakolat Almáskert

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszan védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Gyakori kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem teljes vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező réseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ilyen módon a sarkokban és az éleknél is ideálisan felvihető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk az előbbi folyamat végeztével a hosszú távú megoldás megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Almáskert

Ezt a megoldást csakis akkor ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon meggátolhatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés technikájának eldöntésekor az alábbi faktorokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar kivitelezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, perspektivikusan leáll a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg sima meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Almáskert területén

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Almáskert övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat vált ki. Súlyos problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak időszakosan fedi el a meglévő hiányosságokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot javallott beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kicsiny pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát eredményez. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már látványos változás érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel az épület stabilitása? A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben professzionális és hosszú távon tartós megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Almáskert területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 147
Tegnapi: 158
Heti: 1 212
Havi: 3 022
Össz.: 78 293

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés falátvágással Almáskert
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »