Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Gercse

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Gercse környékén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el garázsok vizesedését. Cégünk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Gercse szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Gercse - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Gercse vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Gercse

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten ehhez épített, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rendkívül sokat számít a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Gercse

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A megszokott vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mert ez sokáig megóvja a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a nem teljes vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött hézagokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, így a sarkokban és a széleken is maradéktalanul kivitelezhető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a korábban leírt lépések lezárása után a tartós végeredmény megvalósításához. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Gercse

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének kiválasztásakor az alábbi műszaki paramétereket kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig elmúlik a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg szokványos meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Gercse környékén

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Gercse környékén A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Jókora gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ekkor viszont már csak elodázzuk a problémát, mert a kozmetikázás csak ideig-óráig tünteti el a meglévő problémákat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz érintkezési helyein élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Pince szigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz apró pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően több párát okoz. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető javulás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbírása? A pince földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása miatt! Ha profi és strapabíró megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Gercse környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 213
Heti: 126
Havi: 3 214
Össz.: 78 485

Látogatottság növelés
Oldal: Ház alap megerősítése Gercse
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »